Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

VVD wil opheldering over voorkeurspositie Fox

04-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
FOX_Sports.jpg
De VVD wil weten of het klopt dat het Amerikaanse televisienetwerk Fox gratis reclamezendtijd bij de publieke omroep krijgt door een deal over de samenvattingen van het eredivisievoetbal. Tweede Kamerlid Ton Elias heeft woensdag schriftelijke vragen gesteld hierover aan staatssecretaris Sander Dekker (Media). Aanleiding is een bericht in de Volkskrant. De krant baseert zich op ingewijden.
Mediabegroting
Volgens Elias worden door deze afspraken de STER-afdrachten aan de mediabegroting kunstmatig laag gehouden. Via een omweg gaat daardoor nog meer belastinggeld naar eredivisiesamenvattingen dan al bekend was, stelt de VVD'er.
Uitzendrechten
De NOS kreeg vorig jaar maart de uitzendrechten van de samenvattingen. SBS en RTL waren ook in de race, maar boden minder geld. SBS diende destijds een klacht in bij het Commissariaat voor de Media. Elias wil weten of het Commissariaat voor de Media de STER-afspraken onderzoekt. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!