Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

VVD wil meer zekerheid voor flexwerker

27-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
werknemers_26.jpg
De VVD wil meer zekerheid voor flexwerkers. Volgens de liberale regeringspartij moeten de nieuwe regels voor flexibel werk, die vijf maanden geleden ingingen, op de schop. Ze zouden mensen eerder aan een vast contract moeten helpen, maar het werkt niet.
Seizoenswerk
Vooral seizoenwerkers met tijdelijke contracten zijn de dupe, zegt VVD-Tweede Kamerlid Anne Mulder vrijdag tegen het AD. Zij zitten gedwongen langer thuis omdat ze pas na zes maanden weer een nieuw contract kunnen krijgen. Eerder was dat drie maanden.
Op bijvoorbeeld campings zit een vast contract er vaak niet in omdat er in de wintermaanden geen werk is voor receptionisten en schoonmakers. Bij sportclubs en tuinders zijn er vergelijkbare problemen. Op basisscholen kunnen invalkrachten pas na zes maanden weer worden ingezet. Bij plotselinge ziekte is het moeilijk een vervanger te vinden.
Gevolgen
Ook oppositiepartij CDA eist maatregelen. Volgens Tweede Kamerlid Pieter Heerma leiden de regels in de seizoensarbeid tot bizarre gevolgen: bedrijven die gaan inkrimpen en personeel dat onnodig op straat komt te staan. ,,De belofte van een vast contract verwordt tot de zekerheid van ontslag.´´
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!