Kassa

VVD wil geen overhaast besluit over NS

19-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
fyra_15.jpg
De VVD wil geen overhaaste besluiten nemen over het recht van de NS om de hogesnelheidslijn naar Brussel uit te baten. ,,Het belang van de reiziger is er niet mee gediend als wij met z'n allen vanmiddag de stekker eruit trekken'', zei VVD-Tweede Kamerlid Betty de Boer.
Reiziger centraal
Wat haar betreft krijgt de NS tot 1 oktober de tijd om aan de verplichtingen uit de concessie te voldoen. ,,Zorgvuldigheid staat voorop, de reiziger centraal'', aldus De Boer.
Het CDA is onthutst over de opstelling van de VVD. ,,De VVD moddert nog maar even 3 maanden door, we zien het in oktober wel'', zei CDA-Kamerlid Sander de Rouwe.
Boetes
De Boer zei dat de NS de komende tijd gewoon beboet moet worden als het bedrijf de afspraken niet nakomt. Staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur) wilde eventuele boetes opschorten tot 1 oktober. De VVD kan daar dus niet mee akkoord gaan.
Goedkeuring
De Boer wil ook van Mansveld weten hoe het mogelijk is dat de Inspectie Leefomgeving en Transport de Fyra-hogesnelheidstreinen van het type V250 ooit heeft kunnen goedkeuren. ,,Belangrijkste vraag daarbij is hoe het kan dat een spoorvoertuig blijkbaar alle technische en productiecontroles doorstaat en uiteindelijk toch zo gammel op het spoor staat.'' ANP

Meer over:

fyra, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!