Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

VVD tegen hogere belastingen op vermogen

07-06-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_besparen_02.jpg
De VVD is fel tegen hogere belastingen op vermogen. Die zijn voor VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra een onbegaanbare weg, zegt hij zaterdag in De Telegraaf.
„Het gaat om een grote pot geld, waar links begerig naar kijkt'', zegt Zijlstra in de krant. Zonder coalitiepartner de PvdA met name te noemen, geeft hij toch een waarschuwing af richting die partij. Het kabinet is op het moment bezig met het opstellen van een belastingherziening die over een paar jaar zijn beslag moet krijgen. Zijlstra reageert op recente pleidooien om de lasten op arbeid te verlichten maar dat te bekostigen door de belasting op vermogen te verhogen. Aanleiding voor de opgelaaide discussie over vermogensbelasting is een boek van de Franse econoom Thomas Piketty over de groeiende kloof tussen arm en rijk. Vermogenden worden steeds rijker doordat hun vermogen sneller groeit dan de economie. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!