Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

VVD: kerstversiering fiscus kan minder luxe

30-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Belastingdienst_11.jpg
VVD-Kamerlid Helma Neppérus vindt dat de Belastingdienst minder geld moet uittrekken voor het regelen van de kerstversiering voor de ongeveer 105 belastingkantoren. Staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) heeft ze hierover vragen gesteld, zei ze zaterdag.
De dienst blijkt de kerstversiering en - verlichting Europees te hebben aanbesteed. Dat moeten ze doen als ze de grens van 125.000 euro over gaan. Hoe hoog het bedrag precies is, is niet duidelijk, maar de VVD'ster vindt 125.000 euro al te luxe. ,,Ik gun iedereen een kerstboompje, maar dit schiet door. Een kerstboom koop ik voor een paar tientjes.'' Uit de stukken die ze heeft ingezien blijkt niet of de kerstbomen zelf al bij deze prijs zijn inbegrepen. Al met al wil ze uitleg van de bewindsman, want in tijden van bezuinigingen vindt ze dit te gortig. ,,De dienst geeft echt het verkeerde voorbeeld.'' Het ministerie van Financiën liet weten dat het departement de kosten van de Belastingdienst nauwlettend in de gaten houdt. ,,Het gaat om een raamcontract van 4 jaar zonder afnameverplichting. Het is dus niet zeker of het bedrag ook helemaal wordt uitgegeven. Maar het moet wel volgens Europese regels aanbesteed worden omdat het mogelijk om dat bedrag gaat.''
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!