Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

VVD en D66: Nederland kan leiden in elektrisch vliegen

11-09-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Vliegtuig cabine 930x520
Als het aan de VVD en D66 ligt, gaat Nederland voorop lopen op het gebied van elektrisch vliegen. Minister Cora van Nieuwenhuizen (infrastructuur) pleit voor maatregelen om de elektrische luchtvaart een impuls te geven. 
De maatregelen die van Nieuwenhuizen heeft voorgesteld moeten ervoor zorgen dat er elektrische of hybride passagiersvluchten kunnen komen op kleine luchthavens als Twente en Breda. Dat zou moeten gebeuren in samenwerking met de provincies.

'Innovatiecluster'

Een van de maatregelen moet ervoor zorgen dat elektrische en hybride vluchten worden uitgesloten van het maximaal aantal vluchtbewegingen op Nederlandse vliegvelden. Daarnaast moeten de partijen de met elektrische luchtvaart bezig zijn de krachten bundelen, aldus VVD en D66. De overheid zou deze 'innovatiecluster' moeten beheren.
Volgens D66-Kamerlid Jan Paternotte is elektrisch vliegen de toekomst. Hij vindt dat Nederland aan de bak moet om onze vliegvelden klaar te stomen. VVD'er Remco Dijkstra is van mening dat een koppositie voor Nederland binnen handbereik is. Hij zegt dat alle kennis aan kunde aanwezig is op onze universiteiten, hogescholen en beroepsopleidingen.
De coalitiepartijen hebben berekend dat er met stappen op de korte termijn, bijvoorbeeld met elektrisch taxiën, al 19 miljoen liter kerosine kan worden bespaard. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!