Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Vuurwerkbril blijft noodzakelijk

17-12-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vuurwerk_09.jpg
Vorig jaar zijn in Nederland 13 procent meer vuurwerkslachtoffers met oogletsel gevallen dan het jaar daarvoor. Om die reden gaat Het Oogziekenhuis in Rotterdam opnieuw de vuurwerkbril promoten. Deze wordt sinds 2005 in Het Oogziekenhuis verkocht.
,,Sinds twee jaar wordt door oogartsen in Nederland het aantal en de ernst van oogletsels veroorzaakt door vuurwerk, landelijk geregistreerd. Opmerkelijk is dat 53 procent van de slachtoffers omstanders betrof'', aldus Het Oogziekenhuis. De helft van alle slachtoffers was jonger dan 19 jaar.
,,Uit die cijfers blijkt dat mensen zich nog niet voldoende bewust zijn van de gevaren van vuurwerk in de ogen'', zegt oogarts Tjeerd de Faber van Het Oogziekenhuis Rotterdam. In de landelijke campagne van Stichting Consument en Veiligheid wordt dit jaar ook extra aandacht besteed aan het beschermen van de ogen tijdens vuurwerk.
ANP

Meer over:

diginieuws, vuurwerk
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!