Kassa

VUmc opent tattoopoli voor verwijderen tattoos

13-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
tattoo.jpg
Mensen die last krijgen van een tattoo kunnen voortaan naar een speciale tattoopoli. Die is vrijdag in Amsterdam geopend door het VUmc, het medisch centrum van de Vrije Universiteit. De tattoopoli is niet bedoeld voor spijtoptanten die een tatoeage willen laten verwijderen.
Huidafwijkingen
Op de afdeling dermatologie van VUmc komen geregeld patiënten met huidafwijkingen bij tatoeages, aldus een woorvoerder. ,,Meestal gaat het goed, maar soms kunnen er, zelfs jaren na het zetten van de tatoeage, klachten ontstaan.'' Die komen vaak door de rode inkt.
Borstreconstructie
Er zijn circa anderhalf miljoen mensen in ons land met een tatoeage. Die zijn niet altijd bedoeld als versiering, maar kunnen bijvoorbeeld ook zijn aangebracht in het kader van een borstreconstructie.
Behandeling met hormoonzalf of -injecties en CO2-laserbehandeling kunnen oplossingen bieden. De behandelingen werken soms alleen tijdelijk. ANP

Meer over:

tattoopoli, tattoo,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

manwijf
manwijf15 jan. 2017 - 17:23

Als het maar niet door de zorgverzekeraar vergoed wordt. Bewust je lichaam verminken en als het dan fout gaat ons op kosten jagen. Lekker zelf betalen! Gister trouwens heel goed programma op de BBC dat wel ging over spijtoptanten die hun tattoos willen laten verwijderen. Gebeurt steeds vaker. Je ziet er natuurlijk ook niet uit als je ouder wordt met je jeugdidool levensgroot op je rug, of je oude verkering op je arm. En keer op keer afgewezen worden voor een baan, gaat ook vervelen. Trouwens, de nieuwe tattoo = geen tattoo!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!