Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

VS onderzoeken stuurproblemen met Toyota

18-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
toyota_14.jpg
De Amerikaanse autoriteiten beginnen een onderzoek naar mogelijke stuurproblemen met de Toyota Corolla. Dat meldde nieuwszender CNN woensdag op gezag van een anonieme functionaris van de Amerikaanse dienst voor verkeersveiligheid NHTSA. Donderdag wordt het onderzoek officieel aangekondigd.
De afgelopen weken zijn bij de dienst tientallen klachten over het euvel binnengekomen. Het gaat om stuurproblemen bij de nieuwe Corolla van de bouwjaren 2009 en 2010. In totaal gaat het om een half miljoen auto's. De Corolla is in de Verenigde Staten het op een na populairste model van Toyota, na de Camry.
Het concern ligt al weken onder vuur wegens een serie technische mankementen, waaronder remproblemen en euvels met gaspedalen. Toyota moest hierdoor wereldwijd miljoenen auto's terugroepen naar de garage. Volgens de NHTSA zijn er sinds 2000 al 34 doden gevallen door de problemen. Toyota ziet zich door het debacle geconfronteerd met talloze schadeclaims in de Verenigde Staten. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!