Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Vrouwen zijn vaak veel armer dan mannen'

08-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
euro_02.jpg
Mensen met de laagste inkomens zijn in twee derde van de gevallen vrouw. Van de 10 procent rijkste Nederlanders is 85 procent van het mannelijk geslacht. De organisatie van de Internationale Vrouwendag schrijft dat bij de uitnodiging voor de Annie Romein-Verschoorlezing die donderdag wordt gehouden in Leiden.
Maandag is het officieel Internationale Vrouwendag maar de viering ervan is vorig week eigenlijk al begonnen. In Amsterdam was er afgelopen vrijdag een sponsorschaatstocht waarbij mannen en vrouwen geld bij elkaar schaatsten voor vrouwenrechten. Ook was er een wandeling in Amsterdam langs plekken in de stad waar vrouwen een belangrijke rol hebben gespeeld. Een soortgelijke tocht was er zondag in de stad Groningen.
Dinsdag komt de Engelse schrijfster Lisa Appignanesi naar Groningen om daar de Aletta Jacobslezing te houden. Bij de Annie Romein-Verschoorlezing is dit jaar fractievoorzitter Femke Halsema van GroenLinks in de Tweede Kamer gastspreker. Zij zal het thema verder uitwerken. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!