Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Vrouwen dupe van nieuwe taken gemeenten'

08-09-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vrouw1.jpg
Vrouwen verliezen massaal hun baan door de decentralisatie van onder meer zorg en jeugdzorg van het Rijk naar gemeenten. Daarvoor waarschuwt de Nederlandse Vrouwenraad in Trouw. Door forse bezuinigingen verdwijnen duizenden banen in bijvoorbeeld de thuiszorg en jeugdzorg en dalen de gezinsinkomens.
Verliezen economische zelfstandigheid
De raad is bang dat dit ervoor zorgt dat vrouwen hun economische zelfstandigheid verliezen en de dupe worden van de decentralisatie. Bovendien ligt er een grote morele druk om bij te springen bij hulpbehoevende familie, vrienden en buren. Voorzitter Dorenda Gerst vreest dan ook dat het oude rolmodel er weer insluipt.
Task force
De Nederlandse Vrouwenraad heeft inmiddels een brief gestuurd aan betrokken ministers en de staatssecretaris. Daarin pleit de organisatie voor een task force die in de gaten moet houden hoe de nieuwe taakverdelingen tussen Rijk en gemeenten uitpakken voor vrouwen. De raad houdt maandag ronde tafelgesprekken in Den Haag om parlement en gemeenten te waarschuwen. ANP/Trouw
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!