Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Vrijwilligerswerk in WW wordt makkelijker

04-06-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Asscher_10.jpg
Werklozen met een WW-uitkering krijgen meer ruimte om vrijwilligerswerk te doen. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken gaat de regels hiervoor verruimen. Voor de zomer komt hij met voorstellen, en hij zal bekijken of hij daar eerder al op kan vooruitlopen. Asscher heeft dat woensdag gezegd in de Tweede Kamer.
Regels versoepelen
De Kamerleden Steven van Weyenberg (D66) en Pieter Heerma (CDA) hadden de minister gevraagd de regels voor vrijwilligerswerk in de WW te versoepelen. Ook eerder drong de Kamer daar al op aan. Van Weyenberg wees er woensdag op dat van mensen in de bijstand wordt verlangd dat ze een tegenprestatie leveren in ruil voor hun uitkering, terwijl WW'ers worden gekort als ze vrijwilligerswerk verrichten.
Asscher is het met de Kamerleden eens dat het doen van vrijwilligerswerk de kansen op een baan kan vergroten. Hij waarschuwde wel dat vrijwilligerswerk niet tot verdringing op de arbeidsmarkt mag leiden.
Stages
Asscher gaat ook bestuderen of werkloze jongeren via stages worden misbruikt om gratis regulier werk te doen, zoals GroenLinks-leider Bram van Ojik stelde. Stages moeten gericht zijn op leren. Ze zijn niet bedoeld om betaalde banen te vervangen, zei de minister. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!