Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Vrije pompen starten eigen tankstationketen

07-11-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
tanken_35.jpg
Een groep van 100 zelfstandige pomphouders begint een nieuwe keten van tankstations, met de naam Peut. Vrijdag opent de eerste vestiging in Moordrecht. Het is de bedoeling dat Peut over een paar jaar zeker 300 tankstations telt.
Tegenwicht
Met hun eigen merk willen de zelfstandige pomphouders tegenwicht bieden aan grote oliemaatschappijen als Shell, BP en Esso. Die hebben vaak veel ongunstige voorwaarden in hun contracten met pomphouders opgenomen, en daar willen deze ondernemers vanaf.
Contract gesloten
Voor de levering van hun brandstof hebben ze een contract gesloten met oliehandelaar Argos. De pomphouders zullen hun kleuren op de gevel veranderen, zodra hun lopende contracten met de oliemaatschappijen zijn afgelopen.
Initiatiefnemer van Peut is Ewout Klok, de pomphouder uit Hoogeveen die afgelopen jaren bekendheid verwierf door zijn juridische strijd tegen het verbod op de verkoop van alcohol bij pompstations. Klok overweegt nog om dat proces door te zetten bij het Europese hof in Straatsburg. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!