Kassa

Oude vriezer of vaatwasser wordt sneller vervangen

17-05-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3729 keer bekeken
  •  
apparaat
Of het nu om vriezers, kookplaten of magnetrons gaat, sinds de coronacrisis vervangen we sneller onze huishoudelijke apparaten. Dat stelt APPLia Nederland, de brancheorganisatie voor fabrikanten en leveranciers van elektrische huishoudelijke apparatuur.
Omdat veel mensen vorig jaar hun vakantie moesten afblazen, werd een groot deel van het overgebleven vakantiegeld in het eigen huis gestoken. Daarmee werd er in 2020 ook meer besteed aan huishoudelijke apparaten, ook als de vorige nog niet versleten was, concludeert APPLia.

Vriezers, koelkasten en magnetrons

Met name vriezers zijn vorig jaar meer verkocht. Koelkasten werden ook vaker aangeschaft, net als magnetrons, kookplaten en vaatwassers. Ook werden veel vaker nieuwe koffiezetapparaten gekocht, omdat volgens APPLia mensen door het vele thuiswerken meer waarde zijn gaan hechten aan de kwaliteit van koffie in huis.
Verder waren consumenten bewuster bezig met hun gezondheid en persoonlijke verzorging. Dit is onder meer te zien in de sterk gestegen verkoop van medische apparaten, zoals bloeddrukmeters en digitale weegschalen. Door de sluiting van kappers steeg de verkoop van scheer- en trimapparaten en ook haarstylingsapparaten, aldus APPLia. ANP

Kassa en Radar behouden? Teken de petitie!📝

De NPO is van plan om Kassa naar de maandagavond te verplaatsen en afwisselend uit te zenden met Radar. Dat betekent dat het totale aanbod aan consumentenjournalistiek gehalveerd dreigt te worden. Een trouwe kijker van de programma's is een petitie gestart. Wil jij die ook ondertekenen? Teken de petitie hier.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

hansepanz
hansepanz17 mei 2021 - 16:03

En toen kwam de directeur van de NPO in beeld om de beslissing toe te lichten. Toen ik hem zag, dacht ik gelijk: wat een stakker, jij bent veel te oud voor dat baantje. Ouderwetse denkbeelden over programma's maken draag je uit. Aan jou is een wereld voorbijgegaan. Televisiekijken is niet meer de tv in de woonkamer, maar streamen op je telefoon, tablet of laptop. Zendtijd is niet meer relevant, want het werkt niet meer zo! Programma's gaan 24/7 door. NPO dreigt de boot te missen met hun ouderwetse manier van denken. Het is beter om met de tijd mee te gaan.

Gerard van den Broek
Gerard van den Broek17 mei 2021 - 13:55

Kassa en Radar. Onmisbaar.

hvrom1
hvrom117 mei 2021 - 10:37

Geachte medewerker. De overheid wil ons mond dood maken. Overal de controle over hebben. Wij als consument burgers mogen niet te wijs gemaakt worden wanneer dan verliezen ze dr controle. Nu ik laat dit niet toe en heb de petitie getekend. Veel succes en laat jullie niet weg blazen. Geachte. Henk

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!