Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Oude vriezer of vaatwasser wordt sneller vervangen

17-05-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3777 keer bekeken
  •  
apparaat
Of het nu om vriezers, kookplaten of magnetrons gaat, sinds de coronacrisis vervangen we sneller onze huishoudelijke apparaten. Dat stelt APPLia Nederland, de brancheorganisatie voor fabrikanten en leveranciers van elektrische huishoudelijke apparatuur.
Omdat veel mensen vorig jaar hun vakantie moesten afblazen, werd een groot deel van het overgebleven vakantiegeld in het eigen huis gestoken. Daarmee werd er in 2020 ook meer besteed aan huishoudelijke apparaten, ook als de vorige nog niet versleten was, concludeert APPLia.

Vriezers, koelkasten en magnetrons

Met name vriezers zijn vorig jaar meer verkocht. Koelkasten werden ook vaker aangeschaft, net als magnetrons, kookplaten en vaatwassers. Ook werden veel vaker nieuwe koffiezetapparaten gekocht, omdat volgens APPLia mensen door het vele thuiswerken meer waarde zijn gaan hechten aan de kwaliteit van koffie in huis.
Verder waren consumenten bewuster bezig met hun gezondheid en persoonlijke verzorging. Dit is onder meer te zien in de sterk gestegen verkoop van medische apparaten, zoals bloeddrukmeters en digitale weegschalen. Door de sluiting van kappers steeg de verkoop van scheer- en trimapparaten en ook haarstylingsapparaten, aldus APPLia. ANP

Kassa en Radar behouden? Teken de petitie!📝

De NPO is van plan om Kassa naar de maandagavond te verplaatsen en afwisselend uit te zenden met Radar. Dat betekent dat het totale aanbod aan consumentenjournalistiek gehalveerd dreigt te worden. Een trouwe kijker van de programma's is een petitie gestart. Wil jij die ook ondertekenen? Teken de petitie hier.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!