Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Vrees voor meer ontslagen thuiszorg'

22-05-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
oudje_vrouw.jpg
De Achterhoekse thuiszorgorganisatie Sensire heeft collectief ontslag aangevraagd voor 800 thuishulpen. De beslissing is een gevolg van de bezuinigingen op de thuiszorg. Dat maakte Sensire dinsdag bekend.
Contracten lopen af
De contracten voor thuishulp met zeven Achterhoekse gemeenten lopen op 31 december af. Thuishulp in de huidige vorm is dan niet meer mogelijk, concludeert Sensire. De organisatie wil met het ontslag financiële problemen voorkomen. Met gemeenten wordt overleg gevoerd maar het is nog onzeker in welke vorm huishoudelijke hulp blijft bestaan.
Afwachten
Sensire is volgens woordvoerster Marian Beldsnijder van Abvakabo FNV tot deze stap gedwongen omdat gemeenten niets beslissen tot er duidelijkheid is over de rijksbezuinigingen. ,,Ze wachten af. Dat gebeurt ook elders in het land'', aldus Beldsnijder, die schat dat het in de Achterhoek om zo'n 3000 mensen gaat die de huishoudhulp kwijtraken.
Verklaring
De betrokken gemeenten zeggen in een korte gezamenlijke verklaring ervan uit te gaan ,,dat Sensire er alles aan zal doen om er voor te zorgen dat klanten hun vertrouwde hulp houden''.
'Hou financiering overeind'
AbvaKabo FNV probeert gemeenteraden te overtuigen financiering te vinden om de huishoudelijke hulp overeind te houden. Op 8 juni is in Amsterdam een landelijke manifestatie tegen de zorgplannen van het kabinet. De Tweede kamer debatteert daar 10 juni over. 
Vrees voor meer ontslagen
Bij belangenorganisatie Actiz bestaat de vrees dat ook andere zorginstellingen mensen zullen ontslaan. Gemeenten zouden beslissingen over de thuiszorg dan ook niet langer moeten uitstellen om onzekerheid te voorkomen. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!