Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Vrees voor leerachterstand bij scholieren door coronacrisis

31-03-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
66 keer bekeken
  •  
school klaslokaal 1127
Lesgeven op afstand verloopt naar tevredenheid, stellen ouders en schoolleiders. Toch bestaat de vrees dat kinderen leerachterstand oplopen door de coronacrisis.
Dat stellen de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) en Ouders en Onderwijs op basis van peilingen die zij hebben gehouden. Scholen zijn gesloten, waardoor kinderen alleen op afstand les kunnen krijgen. 40 procent van de ouders maakt zich zorgen over de gevolgen voor de ontwikkeling van hun kind. Welke hiaten in kennis gaan er ontstaan op de langere termijn? Hoe worden die later gesignaleerd en welke ondersteuning krijgen kinderen dan?

'Leerachterstand groter naarmate het langer duurt'

Van de schoolleiders in het basisonderwijs denkt driekwart dat een langere periode van afstandsonderwijs leerachterstanden veroorzaakt. Een op de tien scholen heeft er vertrouwen in dat de leerprestaties gelijk zullen blijven of verbeteren. Op 68 procent van de scholen zien schoolleiders dat er leerlingen zijn die juist ook sneller gaan.
Verder blijkt uit de peilingen dat 88 procent van de schoolleiders tevreden is over de manier waarop scholen onderwijs bieden op afstand. Van de ouders is 76 procent tevreden. Bij het les geven op afstand gaat het onder meer om telefonisch contact, videobellen en het digitaal controleren van opdrachten. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!