Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Vrees voor banen bij overname Delta Lloyd'

04-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
werken-man-930x520
De bonden vrezen dat een overname van verzekeraar Delta Lloyd door branchegenoot NN Group leidt tot banenverlies. NN maakte woensdag bekend een bod te hebben uitgebracht, maar wat de gevolgen zijn voor het personeel als de overname doorgaat is nog niet duidelijk.
Afronding niet dit jaar
NN heeft aan de bonden laten weten eventueel pas volgend jaar meer te kunnen zeggen, aldus FNV en CNV. Als de overname al doorgaat, dan zal de de afronding ervan niet dit jaar zijn.
,,Als er straks twee mensen zijn voor dezelfde functie dan ligt het voor de hand dat er niet twee mensen over zullen blijven. Medewerkers zijn ongerust en dat verwoorden wij ook zo naar de werkgevers", zegt CNV-onderhandelaar Ike Wiersinga. Zij wijst erop dat er al onrust heerst in de financiële sector na het deze week aangekondigde massaontslag bij ING.
1000 tot 2000 banen verloren
Emanuel Geurts van De Unie voorziet een fors banenverlies bij een samensmelting tussen de twee verzekeraars. Hij schat dat er 1000 tot 2000 banen verloren zullen gaan. Geurts benadrukte wel dat ook wanneer NN en Delta Lloyd niet samengevoegd worden, de twee afzonderlijk personeelsreducties zullen doorvoeren. Dat komt onder meer door verdergaande automatisering, waar ook het personeel in de bancaire sector door geraakt wordt. ANP

Meer over:

banen, nn, delta lloyd
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!