Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Vrachtwagens rijden twee keer zo veel als normaal door hamsterdrukte

17-03-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
199 keer bekeken
  •  
supermarkt 930x520
Consumenten blijven massaal hamsteren, meldt het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL). Hierdoor moet de gemiddelde supermarkt twee keer zo vaak bevoorraden als normaal. Voorlopig ziet een CBL-woordvoerder nog geen tekenen dat de drukte toe- of afneemt.
Volgens het CBL blijft de grootste uitdaging voor supermarkten het bijbenen van de geëxplodeerde verkoop qua logistiek. Waar normaal een supermarkt een tot twee keer per dag wordt bevoorraad, ligt dat aantal nu op vier à vijf keer per dag. Hierdoor is er een verdubbeling van het aantal vrachtwagenritten. Ook de Albert Heijn bevestigt dat het nog steeds druk is en dat er extra mensen zijn ingeschakeld voor het bevoorraden van de supermarkten. Zo meldt het bedrijf dat veel oud-werknemers spontaan hun diensten aanbieden.

Voorraden toereikend

De voorraden in distributiecentra blijven volgens het bureau toereikend, ondanks de grote run op houdbare producten, zoals pasta, rijst en bloem, en zeep, schoonmaakmiddelen en paracetamol. Maar voor verse producten zullen de mensen alsnog vaak naar de supermarkt moeten, meldt de woordvoerder.

Normaal patroon aankoopgedrag aanbevolen

Na rondgang onderleden zegt de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) dat het voor de sector belangrijk is "dat het aankoopgedrag van de consument een zo normaal mogelijk patroon laat zien". Volgens de belangenorganisatie is de productie van levensmiddelen op peil. Omdat de overheid de voedselketen als cruciaal heeft aangemerkt, blijven medewerkers in fabrieken ook gewoon aan het werk. Zo blijft de sector draaiende, meldt de koepelorganisatie. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!