Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Vraag naar tablets neemt af'

30-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
tablet_09.jpg
De vraag naar tablets als de iPad neemt af omdat consumenten in toenemende mate kiezen voor een smartphone met een groot beeldscherm. Dat stelde marktonderzoeker IDC donderdag.
IDC voorspelt dat het aantal verscheepte tablets dit jaar met 12 procent stijgt tot 345,4 miljoen stuks wereldwijd. Eerder voorzag IDC de levering van bijna 261 miljoen tablets. Vorig jaar groeide de vraag naar tablets nog enorm. Het aantal verschepingen nam toen met 52 procent toe.
Grote smartphones
Meer en meer consumenten kiezen voor smartphones als de Galaxy Note 3 van Samsung, die met een beeldscherm van 14,5 centimeter het meesjouwen van een iPad om bijvoorbeeld video's te kijken overbodig maakt.
Daling
De tanende populariteit van tablets ten faveure van wat IDC phablets noemt, een combinatie van 'phone' en 'tablet', zorgt voor extra druk op Apple om met wat nieuws te komen. De verkoop van iPads daalde in het vorige kwartaal met 16 procent, de sterkste daling voor het technologieconcern ooit.  ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!