Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Vraag naar duurdere vliegtickets gegroeid

17-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vliegtuig_38.jpg
De verbetering van het zakelijke klimaat in de tweede helft van 2013 heeft geleid tot een sterkere vraag naar duurdere vliegtickets (business en first class). Over het hele jaar gerekend lag de groei wel lager dan in 2012, blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van branchevereniging IATA.
Luxe stoelen
De vraag naar luxere stoelen, het segment waarmee luchtvaartmaatschappijen het leeuwendeel van hun winst behalen, steeg over heel 2013 gemeten met 4,2 procent. De stijging is volgens IATA vooral te danken aan een eindsprint richting het einde van het jaar. In 2012 was nog sprake van een groei met 4,8 procent.
De vooruitzichten voor het duurdere marktsegment zijn volgens IATA in grote lijnen positief te noemen. Wel zijn de economische factoren die eind vorig jaar de vraag naar vliegreizen met een vip-behandeling sterk opdreven, inmiddels wat afgezwakt.
Opkomende markten
Vooral in opkomende markten gaat het economisch minder, wat een rem zet op het ondernemersvertrouwen en de internationale handel. Het herstel in economisch volwassen regio's als Europa en Noord-Amerika zal volgens IATA echter sterk genoeg zijn om het huidige groeitempo vast te houden. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!