Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Vraag naar airco's neemt toe door hittegolf

01-07-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
koelkast_02.jpg
Door de tropische hitte vliegen koelapparatuur, airco's en ventilatoren de winkels uit. Zo zijn bij diverse elektronicaconcerns binnen enkele dagen al vele duizenden airco's en ventilatoren verkocht. Ook de vraag naar onder meer koelkasten en vriezers is aanzienlijk toegenomen.
Extra voorraden
Sinds de hittegolf werd aangekondigd, steeg de vraag van consumenten naar koelapparaten. Om hierop in te spelen heeft heeft het elektronicaconcern Media Markt extra voorraden ingekocht. ,,Zodra de nieuwe lading binnenkomt, staan de kopers al in de rij om deze mee te nemen. Het duurt maar even voordat het product alweer uitverkocht is.'' Het bedrijf heeft binnen twee dagen al meer dan 10.000 airco's en ventilatoren verkocht.
Ook Wehkamp zegt dat de klant direct reageert op het warme weer. Het onlinewarenhuis houdt bij welke producten klanten het meest opzoeken via hun website. ,,Normaal wordt rond deze tijd enkele tientallen keren per week naar dit soort apparatuur gezocht. Vanaf het moment dat de hittegolf is aangekondigd, hebben duizenden klanten gebruikgemaakt van deze functie'', aldus de woordvoerder.
Speakers en biertaps
Ook worden er meer koelkasten en vriezers verkocht. Deze gaan door de hitte vaker kapot, of mensen hebben behoefte aan een extra koelkastje. Bovendien is er opvallend veel vraag naar onder meer speakers en biertaps, producten die het buitenleven aangenamer maken. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!