Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

VPNGids.nl: 'Nederland in top 10 van landen met meeste corona-scam-websites'

23-04-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
145 keer bekeken
  •  
Cyber security veilig internetten 930 520
Overal ter wereld proberen cybercriminelen een slaatje te slaan uit de coronacrisis, door bijvoorbeeld op grote schaal allerlei domeinnamen met corona-gerelateerde termen te registeren. Op deze sites worden leugens en malware verspreid en wordt cybercriminaliteit en oplichting gefaciliteerd. Nederland staat in de top 10 van landen waar de meeste van dit soort domeinen te vinden zijn. Er zijn in totaal ruim 1400 domeinnamen.
Enkele cybersecurity onderzoekers hebben tienduizenden domeinen wereldwijd geanalyseerd, op zoek naar scamsites gelinkt aan corona. Hierbij werd gekeken naar domeinregistraties waarbij termen als ‘covid’, ‘corona’, ‘virus’, ‘vaccine’ en ‘cure’ in de domeinnaam verwerkt waren. Op dit moment zijn er al iets meer dan 80.000 domeinen gevonden die inspelen op de coronacrisis. Lees hier meer over de corona-domeinen.
Al eerder werd bekend dat cybercriminelen zich massaal storten op het coronavirus . Zo gaan er ook heel veel nepmailtjes rond, waarbij wordt ingespeeld op het virus. Een voorbeeld is de Engelstalige nepmail van de 'WHO', waarin een link staat naar maatregelen die mensen kunnen nemen om te voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreidt
Bron: VPNGids.nl 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!