Kassa

Vouchers voor geannuleerde vluchten met instemming passagier

02-04-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vliegtuig strepen 1127
Luchtmaatschappijen mogen geannuleerde vluchten enkel compenseren middels vouchers als de klant hiermee akkoord gaat. Passagiers mogen hun geld terugkrijgen wanneer zij geen waardebon willen, laat Europees Commissaris Adina Valean (Transport) weten.

Tijdelijk toestaan van vouchers

Nederland wil het gebruik van vouchers wegens de uitbraak van het coronavirus tijdelijk toestaan, liet minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) eerder deze week weten. Zij wees erop dat luchtvaartmaatschappijen momenteel bijna geen alternatieve vluchten kunnen aanbieden en te weinig in kas hebben om elke getroffen passagier te compenseren. Hierbij is een voorwaarde voor Van Nieuwenhuizen wel dat vouchers maximaal twaalf maanden geldig zijn en dat klanten na afloop van die periode alsnog hun geld terugkrijgen als ze er dan nog geen gebruik van hebben gemaakt. Valean ging niet specifiek in op dat Nederlandse voorstel.

Consumentenbond kritisch

De Consumentenbond is kritisch en wijst erop dat passagiers die vouchers krijgen met lege handen staan als de luchtvaartmaatschappij alsnog failliet gaat. Het voorstel van Van Nieuwenhuizen is voor de bond enkel aanvaardbaar als de overheid daar garant voor staat. ANP/Bloomberg
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

Hassaniser14
Hassaniser149 apr. 2020 - 14:26

Spreken we hier alleen over Nederlandse luchtvaartmaatschappijen? Ik heb een behoorlijk aantal tickets lopen bij buitenlandse airlines die absoluut niet over een geldelijke vergoeding na een jaar, een voucher of een open ticket met de geldigheid van een jaar spreken. Hierbij een voorbeeld van SunExpress; ik zou vliegen op 24 april 2020 - meivakantie dus: Bestaande boekingen die onder de reisbeperkingen vallen, worden in eerste instantie geannuleerd, maar het ticket en de ticketwaarde blijven ongewijzigd en kunnen worden gebruikt voor een nieuwe vlucht tot en met 27 maart 2021 (laatste vluchtdatum). Klanten kunnen ook omboeken naar een andere bestemming. Deze omboeking is gratis. Als het omgeboekte tarief duurder is vanwege een wijziging van bestemming en / of datum, kan een extra betaling nodig zijn. Naar herhaaldelijk contact met de vraag of het niet belachelijk is dat je vóór 27 maart 2021 je tickets moet gebruiken en of het niet zeer vreemd is dat een open ticket of voucher minder dan een jaar geldig is (we hebben ook schoolgaande kids in de boeking staan en willen volgend jaar in de meivakantie gaan) krijg je dus gewoon te horen dat dit de regels zijn... Pech gehad! 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!