Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Voucherbank' opgericht om reizigers geld terug te geven

07-12-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
214 keer bekeken
  •  
reizen vliegveld vertrekhal 1127
Het kabinet komt deze week met een 'voucherbank' om gedupeerde toeristen geld voor een door corona geschrapte pakketreis (hotel en vliegticket) terug te kunnen geven. Dat meldt de Telegraaf maandag.
Veel touroperators zeggen het geld voor de circa 1 miljoen gedupeerde reizigers niet op te kunnen brengen. De organisaties kunnen volgens de kabinetsplannen aankloppen bij de 'voucherbank', waarvoor het kabinet 400 miljoen reserveert via staatsleningen. Volgens Erik Jan Reuver, directeur van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR), kunnen zo tegoedbonnen worden terugbetaald tot uiterlijk 31 maart 2021.
Volgens de SGR-directeur moeten aangesloten reisorganisaties wel gaan stoppen met het uitschrijven van nieuwe vouchers: "voortaan direct omboeken of geld terug, als een reis niet kan doorgaan."

ANVR: Faillissementen voorkomen

"Dit zal voorkomen dat een groot aantal bedrijven failliet gaat, omdat ze niet in staat zijn om vouchers uit te keren", verklaarde Frank Oostdam van de ANVR in het NOS Radio 1 Journaal. "Dan zou de SGR moeten uitbetalen en op een gegeven moment zijn die fondsen ook uitgeput. Dan zouden we de hulp van de overheid nodig hebben."

Bronnen: Telegraaf / NOS
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!