Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Voortbestaan geschillencommissies in gevaar'

23-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
500-euro_60.jpg
Consumenten en ondernemersorganisaties luiden de noodklok omdat volgens hen het voortbestaan van 55 geschillencommissies op de tocht staat. Het ministerie van Veiligheid & Justitie wil de subsidie aan de Stichting Geschillencommissies voor Consumentenzaken (SGC) schrappen. De Consumentenbond, de ANWB, VNO-NCW en MKB-Nederland doen nu een laatste oproep om deze bijdrage, ter waarde van 1,1 miljoen euro, ongemoeid te laten.
Financiering
De overheid financiert ongeveer 20 procent van de kosten voor de geschillencommissies. De rest wordt betaald door de aangesloten brancheverenigingen. De minister wil dat bedrijven alle kosten op zich nemen, maar volgens de waarschuwende organisaties willen of kunnen die dat niet.
,,Consumenten zijn vervolgens de dupe'', zegt Bart Combée, directeur van de Consumentenbond. ,,Zij kunnen dan bij een conflict met een bedrijf, alleen nog hun gelijk halen bij de rechter.''
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!