Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Voortaan boete pinnen op het politiebureau

06-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Politie-logo1_14.jpg
Boetes kunnen met ingang van komend jaar worden betaald op de politiebureaus, door te pinnen of door het bedrag contant te overleggen. Maar betalen en pinnen bij de agent op straat kan niet. De politie is nou ook weer 'geen restaurant', aldus minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) woensdag in de Tweede Kamer.
Betalingsregeling
De bewindsman laat ook kijken naar betalingsregelingen voor mensen die hun boete wel willen betalen, maar daar door eigen omstandigheden grote moeite mee hebben. Gijzeling, het opsluiten van iemand die in gebreke blijft, moet een uiterste remedie blijven.
Waarschuwing
Opstelten is verder niet van plan, zoals onder meer het CDA voorstelde, om het middel van de waarschuwing bij een debuterende verkeersovertreder van boven af op te leggen. De politieman of -vrouw op straat kan immers nu al bepalen of een waarschuwing genoeg is. Die bevoegdheid mag de dienders niet worden ontnomen, aldus Opstelten. Deze mensen zijn professionals, benadrukte hij. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!