Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Voorstel voor 'nationaal isolatieprogramma' woningen

16-09-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
75 keer bekeken
  •  
woningisolatie isoleren verduurzaming 1127
Er moet een nationaal isolatieprogramma voor woningen komen. Dat voorstel doen ChristenUnie en GroenLinks. Volgens de twee partijen moet het kabinet meer doen om huizen te isoleren. Ze presenteren hun plan tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen woensdag, als de Tweede Kamer reageert op de plannen van het kabinet voor volgend jaar
Volgens de regeringspartij en oppositiepartij zijn bestaande subsidies om huizen te isoleren "moeilijk bereikbaar voor burgers". De overheid helpt de mensen volgens hen onvoldoende. Met het programma moeten ook scholen en soortgelijke maatschappelijke panden worden geïsoleerd. Geld voor het programma moet komen uit bestaande budgetten zoals het warmtefonds.

'Burger beter helpen'

"We zijn bezig met een omslag in onze omgang met energie. Onze energie wordt schoner, onze huizen zuiniger. Maar de overheid is in die omslag vaak nog te passief en voor veel mensen voelt het als een ver-van-ons-bed-show", aldus voorman Gert-Jan Segers van de ChristenUnie.
De overheid moet volgens Jesse Klaver (GroenLinks) de burger beter helpen zodat over een aantal jaar alle huizen zijn geïsoleerd. "Dat is goed voor het klimaat, maar ook fijn voor mensen: geen tochtig huis, een lagere energierekening." ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!