Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Voorlopig niet eenmalig inchecken in OV

5 feb 2019
  •  
leestijd 1 minuten
trein ov ov-chipkaart chipkaart 930 520
Passagiers moeten op trajecten met meerdere vervoerders voorlopig meerdere keren blijven in- en uitchecken met hun ov-chipkaart. Het is te duur om ervoor te zorgen dat een passagier met één in- en uitcheck kan volstaan, vindt staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur).
Reizigers die onderweg overstappen naar een andere vervoerder, moeten bij die overstap nu nog uitchecken en weer inchecken. Ze vinden dat vaak onhandig en tijdrovend en het gaat ook geregeld mis. Zo gebruikten veel passagiers de verkeerde in- en uitcheckpaal.

Duur

Maar onderzoek heeft uitgewezen dat overstappen met een extra incheck al veel soepeler verloopt dan voorheen, schrijft Van Veldhoven aan de Tweede Kamer. Bovendien zou het invoeren van enkelvoudig inchecken de komende vijftien jaar in totaal 90 miljoen euro meer kosten dan opleveren.

Nieuwe betaalmethodes

Daarom ziet de staatssecretaris, op advies van het NOVB, het overlegorgaan van overheden, vervoersbedrijven en consumentenorganisaties, daarvan af. Ze mikt erop dat nieuwe manieren van betalen, bijvoorbeeld via apps, over enkele jaren enkelvoudig inchecken wel mogelijk maken. ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!