Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Voorlopig geen startersleningen meer

06-11-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Euro_opgerold_12.jpg
Mensen die voor het eerst een huis kopen, kunnen voorlopig geen starterslening meer aanvragen. De stichting Stimulering Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) kan tijdelijk geen nieuwe aanvragen meer in behandeling nemen, zo heeft ze dinsdag bekendgemaakt. Deze ,,rigoureuze maatregel'' is nodig omdat niet duidelijk is of startersleningen volgend jaar nog fiscaal aftrekbaar zijn, zegt de SVn.
Fiscaal aftrekbaar
Per 1 januari 2013 is hypotheekrente alleen nog fiscaal aftrekbaar voor leningen die maandelijks worden afgelost. Startersleningen worden weliswaar afgelost, maar niet vanaf jaar één, aldus SVn.
'Goede hoop'
De stichting heeft op grond van het regeerakkoord ,,goede hoop'' dat in het nieuwe Belastingplan een uitzondering wordt gemaakt voor startersleningen. In het regeerakkoord staat dat de gunstige leningsfaciliteit voor starters wordt uitgebreid.
Belastingplan
,,Helaas hebben wij op dit moment nog geen duidelijkheid vanuit Den Haag over een uitzondering in het Belastingplan voor de starterslening'', zegt SVn. De komende tijd beperkt ze zich daarom tot het afhandelen van alle aanvragen die tot 14 november binnenkomen.
De Tweede Kamer behandelt het Belastingplan vrijdag.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!