Kassa

Voorlichtingscampagne over nieuwe privacywet

29-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930 x 520 hacken privacy online
De Autoriteit Persoonsgegevens is maandag gestart met een voorlichtingscampagne rondom nieuwe privacywetgeving, onder de naam Privacy gaat iedereen wat aan. De nieuwe Europese regels, die op 25 mei ingaan, geven mensen meer zeggenschap over hun persoonsgegevens. Aleid Wolfsen, voorzitter van de Nederlandse toezichthouder, trapte de campagne af met een privacyles op een basisschool.

Mensen kunnen gegevens aanpassen

Bedrijven en overheden verwerken grote hoeveelheden gegevens die te herleiden zijn tot personen, zoals medische gegevens, financiële gegevens en gegevens over zoekgedrag op internet. Onder de nieuwe regels mogen mensen hun gegevens inzien en laten wijzigen of in veel gevallen zelfs volledig laten wissen. Als mensen er met de organisatie niet uitkomen, kunnen ze een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Speciaal lespakket voor kinderen

Met de campagne wil de Autoriteit Persoonsgegevens organisaties informeren over hoe zij de nieuwe regels kunnen naleven. Daarnaast wil zij mensen bewuster maken van hun privacyrechten. Omdat kinderen al op jonge leeftijd online actief zijn, heeft de privacywaakhond speciaal voor hen een lespakket laten ontwikkelen. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

manwijf
manwijf30 jan. 2018 - 9:38

Aleid Wolfsen was dat niet die PvdA burgemeester die nu juist helemaal niets met privacy heeft? Weet u nog dat hij over de vingerafdruk in het biometrische paspoort zei, dat het niets te. maken had met persoonlijke gegevens? Dezelfde burgemeester ook, die een artikel over hemzelf,  dat in het lokale suffertje zou komen, tegenhield omdat het hem niet beviel. Degene die een homostel in zijn stad geen bescherming bood toen ze zodanig gepest werden, dat ze moesten vluchten. Ook de burgemeester die de Romafamilie Nicolich tijden gratis onderdak verschafte in e.o.a. villa, en daarvoor in een Landal Greenpark. Vinden ze bij de PvdA allemaal heel gewoon. Ook dat wij daarvoor opdraaiden. Die man, die ook nog een paar motie's van wantrouwen aan de broek kreeg en uiteindelijk weggebonjourd werd, gaat nu over onze privacy! Benoemd door vd Steur. Ook zo'n fijne jongen. Heeft ook niets met privacy. Gefeliciteerd Nederland met de benoeming van een weggooier! Weer een sjoemelaar van de PvdA onderdak.En blijf vooral janken over de PVV. Reken maar dat we hier nog niet mee klaar zijn.

adriaan2
adriaan229 jan. 2018 - 13:35

Privacy is gewoon een bubble. Het bestaat niet.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!