Kassa

Vooral ouderen slachtoffer ongelukken met e-bike

21-09-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
e-bike930x520
Het aantal verkeersongelukken met e-bikes neemt toe, voornamelijk onder ouderen. Uit nieuwe politiecijfers blijkt dat sinds 2014 liefst 79 e-bikers in Nederland zijn komen te overlijden bij een verkeersongeval, meldt het AD.

Meerendeel slachtoffers ouder dan 60

Senioren lopen het meeste gevaar met een e-bike. 87 procent van de verkeersdoden op een e-bike is 60 jaar of ouder. De politie adviseert e-bikers dan ook om een helm te dragen. Bij de oorzaak naar de toename van het aantal ongelukken wordt gewezen naar de vergrijzing. AD
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (9)

bartbo
bartbo22 sep. 2017 - 19:39

Hoeveel ouderen op een normale fiets komen om het leven,tegenover de jongere gebruikers bij een ongeval? Een onderzoek daar naar zou ik wel interessant vinden.

aadbent
aadbent22 sep. 2017 - 16:55

De meeste e-bikes worden gebruikt door ouderen. Nogal logisch dat bij de meeste ongelukken met e-bikes ouderen betrokken zijn!Misschien is een maximum van 20 km/uur een redelijk compromis, maar dan moet dat voor iedereen gelden die gebruik maakt van het fietspad. Ook wielrenners en snorfietsen.

sooi
sooi22 sep. 2017 - 15:51

De meeste oudderen die ik voorbij mijn flat zie gaan, hebben een e-bike. Ze gaan harder dan de schooljeugd die voorbij komt. Is het een idee om die e-bikes af te stellen op b.v. 12 km/uur. Dat lijkt mij voor de ouderen hard genoeg. Ze hebben net als ik met mijn 83 jaar toch alle tijd.

1 Reactie
aadbent
aadbent22 sep. 2017 - 16:51

De meeste e-bikes worden gebruikt door ouderen. Nogal logisch dat bij de meeste ongelukken met e-bikes ouderen betrokken zijn! Misschien is een maximum van 20 km/uur een redelijk compromis.

gerard van tol
gerard van tol22 sep. 2017 - 15:13

Dat verbaasd mij niets, ik heb ook een e-bike en gebruik de ondersteuning op 40% van het maximum (2 lichtjes van de 5). Als ik fiets komen er regelmatige mensen van mijn leeftijd voorbij scheuren, waarschijnlijk met de ondersteuning op 100% en dan maar mopperen dat de fiets zo onstabiel is en de accu zo snel leeg. Snap trouwens niet waarom ze zo hard willen gaan, ik ben bijna 70 en kan me bijna geen situatie voorstellen waarbij ik zoveel haast zou moeten maken.

wil45
wil4522 sep. 2017 - 15:13

Mijn kleinkinderen hebben geen e-Bike.6 en 9 jaar.Ouderen hebben het altijd gedaan,zijn niets meer waard.Waarom hebben we nog ouderen,zijn in alles duur en leveren geen prestatie meer

geensaus
geensaus22 sep. 2017 - 13:51

Die fietsen zijn zo groot en zwaar, daardoor moeilijker te hanteren en daar moet je rekening mee houden. Voor een scherpe bocht de ondersteuning terugschakelen zodat je niet verrast wordt. Vooral je hoofd erbij houden en verder op de lange stukken lekker doorrijden met de wind in je haar.

jacobkassa
jacobkassa22 sep. 2017 - 12:46

Uit het onderzoek, kan ik niet opmaken hoeveel procent van de ongevallen met dodelijke afloop gerelateerd zijn aan het niet dragen van een hoofdletsel, waardoor het dragen van een hoofddeksel mij nog niet duidelijk is. Aangezien wij ouderen al van zoveel dingen de oorzaak of schuld zijn, vind ik deze informatie wel relevant.

1 Reactie
aadbent
aadbent22 sep. 2017 - 16:50

De meeste e-bikes worden gebruikt door ouderen. Nogal logisch dat bij de meeste ongelukken met e-bikes ouderen betrokken zijn!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!