Kassa

Vooral jongeren dupe premiestijging autoverzekering

07-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
auto_s_18.jpg
Jongeren betalen bij de duurste autoverzekeraar gemiddeld bijna vijf maal zoveel als bij de goedkoopste. Dit premieverschil kan oplopen tot ruim 1800 euro per jaar. In 2010 was het verschil 1572 euro per jaar. De premieverschillen zijn mede opgelopen, omdat een aantal verzekeraars de premie voor jongeren fors verhoogd heeft.
Prijsverschil WA-autoverzekering
Wanneer een in Veenendaal wonende 18-jarige eigenaar van een Peugeot 205 verzekerd is bij Aegon, betaalt hij 4,8 keer zoveel als zijn buurman die bij SNS Bank is verzekerd.
Premiestijging
De afgelopen jaren zijn de premies van de autoverzekeringen flink gedaald. In december 2010 heeft De Nederlandsche Bank de autoverzekeraars gewaarschuwd dat de premies te laag lagen. “Dit was voor veel verzekeraars aanleiding om de premies te verhogen. Bovendien hebben sommige verzekeraars voor jongeren de premie extra verhoogd. Een 18-jarige betaalt bijvoorbeeld bij de ANWB 60 procent meer dan vorig jaar,” aldus Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl.
Extra eigen risico
Naast een hogere premie worden jongeren ook geconfronteerd met ongunstigere voorwaarden. Zo rekent Budgio 150 euro extra eigen risico bij bestuurders jonger dan 24 jaar. Allianz rekent aan jongere bestuurders een extra eigen risico van 68 euro. ABN AMRO laat jongere bestuurders onder de 25 jaar één trede extra terugvallen op de B/M ladder bij schade. Bron: Verzekeringssite.nl
tabel_plaatje_4
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!