Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Vooral dieronvriendelijk paasei in folders'

23-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
paasei_1 930x520
Twee derde van de eieren waar supermarkten reclame voor maken deze Pasen zijn dieronvriendelijke 'schuureieren'. Die zijn gelegd door kippen die met z'n negenen op een vierkante meter in een dichte stal leven. Dat blijkt uit een inventarisatie van van twaalf grote supermarktketens door Wakker Dier.
Volgens de dierenwelzijnsorganisatie noemen de supers de eieren 'scharreleieren', waardoor de consument denkt dat de kippetjes lekker buiten rondscharrelen. Maar dat klopt dus niet. De supermarktfolders rondom Pasen zouden veel dieronvriendelijker zijn vergeleken met een gewone week. ,,Deze dieronvriendelijke verdeling is opvallend want in de rest van het jaar worden juist de diervriendelijkere eieren vaker gepromoot'', aldus Wakker Dier.
Ongeveer een kwart van de folderpromoties dit jaar betreft vrije-uitloopeieren en nog geen één op de tien een biologische eieren. ANP

Meer over:

paasei, wakkerdier
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

gerardvantol
gerardvantol23 mrt. 2016 - 17:17

Lullig voor die kippen, maar zou ik als gepensioneerde ook een klein beetje Paasfeest mogen vieren. Of gaat het belang van dieren tegenwoordig al boven dat van de mensen die 45 jaar of langer gewerkt hebben.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!