Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 26 september om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Voor bioscopen zijn tropische temperaturen slecht nieuws

31 jul 2018
  •  
leestijd 1 minuten
bioscoop film theater 930
Veel Nederlanders genieten van het uitzonderlijk zomerse weer, maar voor uitbaters van bioscopen zijn tropische temperaturen slecht nieuws. Nederlanders gingen het afgelopen halfjaar minder vaak naar de film. De hoge temperaturen zijn de grootste boosdoener, stelt ABN AMRO in een nieuw rapport.

12,6 procent in de min

Het bioscoopbezoek nam in de eerste zes maanden van dit jaar 12,6 procent af ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Die daling is volgens de bank direct te linken aan het mooie weer in dezelfde periode. Zo was het in april veel warmer dan vorig jaar en verkochten bioscopen die maand veel minder kaartjes.
Filmzalen moeten het met warm weer altijd met minder bezoekers stellen, stelt ABN AMRO. Toch waren de weersomstandigheden niet de enige oorzaak van de legere zalen. Het ontbrak de afgelopen maanden ook aan internationale kaskrakers, terwijl bioscopen in het voorjaar van 2017 nog goede zaken deden met hits als Fast & Furious 8 en Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales. ANP

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!