Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Vondelpark dreigt vuilnisbelt te worden

4 sep 2009
  •  
leestijd 1 minuten
3208638.jpg
Lege flessen, plastic zakken en sigarettenpeuken. De hoeveelheid afval die bezoekers achterlaten in het Vondelpark in Amsterdam, neemt sinds enkele jaren gestaag toe. Daardoor puilen de vuilnisbakken uit en ligt er steeds meer zwerfafval. Dat heeft het Amsterdamse stadsdeel Oud-Zuid vrijdag laten weten.
In de eerste acht maanden van vorig jaar haalde de reinigingsdienst 120 ton troep op, in diezelfde periode dit jaar was dat 154 ton. Volgens het stadsdeel hebben de mannen van de reiniging vooral op drukke dagen de grootste moeite om het park schoon te houden. De opruimwerkzaamheden kosten Oud-Zuid 670.000 euro per jaar.
Daarom roept het stadsdeel bezoekers op om minder afval achter te laten en hun vuilnis zeker niet meer te laten rondslingeren. Ook wil het hen laten zien hoeveel troep ze eigenlijk achterlaten. Daarom gooit Oud-Zuid alle afval dat zondag wordt opgehaald op maandag op een grote hoop. De toename van de hoeveelheid vuilnis komt vooral doordat steeds meer mensen het Vondelpark bezoeken.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar