Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Volledig gevaccineerd? Je kunt nog steeds een uitnodiging krijgen

05-07-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
205 keer bekeken
  •  
vaccin vaccinatie dokter 1127
Ben je volledig gevaccineerd? Dan is het niet uitgesloten dat je nóg een uitnodiging van het RIVM krijgt om een prik te komen halen. Het Rijksinstituut van Volksgezondheid en Milieu is nu bezig aan een zogenoemde veegronde. Daarbij nodigt het alle mensen uit die nog niet zijn opgenomen in het centrale register.
Volgens een woordvoerder moet het RIVM het doen met de informatie uit het register. Daarom kan het niet altijd weten of iemand al gevaccineerd is of niet.

Trage registratie bij huisarts-prikken

Daardoor kan het zijn dat iemand die al twee keer bij de huisarts is geprikt met het vaccin van AstraZeneca nog eens een uitnodiging krijgt, maar dan voor een prik met Pfizer/BioNTech of Moderna bij de GGD. In de uitnodigingsbrief staat dat je de brief mag weggooien als je al gevaccineerd bent.
Bij prikken die bij een huisarts zijn gezet, duurt registratie een stuk langer dan bij GGD-vaccinaties. Nog zo'n 30 procent van de eerste en tweede prikken die bij een huisarts of zorginstellingen zijn gezet, zijn nog niet geregistreerd, blijkt uit de laatste cijfers van het RIVM.

Dashboardcijfers

Volgens het coronadashboard zijn er tot dusver een kleine 2,3 miljoen eerste en tweede prikken bij huisartsen gezet en ruim 1,4 miljoen bij zorginstellingen, inclusief ziekenhuizen. Zo'n 5 tot 9 procent van alle gevaccineerden wil haar of zijn prik niet laten registreren bij het RIVM, aldus het instituut. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!