Kassa

Volle spitstreinen worden langer gemaakt

11-12-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
trein_bewegend_48.jpg
Overvolle spitstreinen worden langer gemaakt, er worden extra bussen ingezet om overlast voor de reizigers te beperken en er worden 'aangescherpte instructies' ingesteld voor het vooraf inschatten van reizigersstromen tijdens spooronderhoud. Dat zijn drie taken die het nieuw opgerichte 'taskforce' van de NS op zich zal nemen, meldt dagblad Metro.
Het gaat onder meer om negen sprinters en vijf intercity's op de lijnen Amsterdam-Zwolle, Uitgeest-Rotterdam CS en Den Bosch-Nijmegen. 
Groot aantal klachten
Aanleiding voor de NS om een landelijke werkgroep op te zetten, is het groot aantal klachten over overvolle treinen die reizigersorganisaties Rover en Maatschappij Voor Beter Ov binnenkregen.
Taskforce
In brieven van het spoorbedrijf aan de reizigersorganisaties spreekt de NS over de taskforce die alle binnengekomen klachten over grote drukte in de treinen nader tegen het licht houdt. Bij de start van de nieuwe dienstregeling volgende week zal extra personeel het aantal reizigers tellen. Zo moet worden nagegaan of de prognoses van het aantal reizigers kloppen.
ANP/Metro
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!