Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Volle portemonnee wordt na vondst vaker teruggebracht dan lege

21-06-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
portemonnee
Hoe meer geld er in een gevonden portemonnee zit, hoe groter de kans dat de portemonnee wordt teruggebracht. Dat blijkt uit onderzoek van de universiteiten van Michigan, Zürich en Utah, meldt de Volkskrant.

Schuldgevoel

Eén van de redenen hiervoor is dat mensen zichzelf niet graag als dief zien. Uit een enquête van de onderzoekers blijkt dat mensen zichzelf eerder een dief voelen wanneer ze een portemonnee met veel geld niet terugbrengen naar de eigenaar. Dat gevoel wordt minder ervaren bij een portemonnee met weinig of geen geld.

17 duizend portemonnees

Voor het onderzoek werden ruim 17 duizend portemonnees in meer dan 350 steden verspreid. In ons land werd getest in Amsterdam, Eindhoven en Den Haag. In Nederland werd meer dan 70 procent van alle gevonden portemonnees teruggebracht. Met dit resultaat kwam Nederland van de 40 deelnemende landen op de derde plaats te staan. Op plaats 1 en 2 stonden Noorwegen en Zwitserland. 
Bron: de Volkskrant.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!