Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Volkswagen treft schikking met dealers VS

26-08-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
volkswagen-930x520
Automaker Volkswagen heeft een voorlopige schikking getroffen ter compensatie van circa 650 Volkswagendealers in de Verenigde Staten die kampen met de nasleep van het dieselschandaal. De overeenkomst werd donderdag in een rechtbank in San Francisco ondertekend. De details van de overeenkomst worden eind september bekendgemaakt.
Vervuiling
De autodealers kampen al een jaar lang met problemen. Zo zijn auto's met vervuilende dieselmotoren uitgesloten van verkoop. Daarnaast moet worden opgebokst tegen imagoschade, wat de verkopen ook geen goed doet.
Sjoemelsoftware
Eerder bereikte Volkswagen al een akkoord in de VS over een pakket aan maatregelen voor reparatie of terugkoop van dieselwagens met sjoemelsoftware ter waarde van 14,7 miljard dollar. Dit betreft auto's met een 2.0 liter motor. Ook staat Volkswagen nog een boete te wachten van justitie in de VS.
3.0
De rechter oordeelde ook dat Volkswagen moet nadenken over een oplossing voor vervuilende 3.0 liter motors. Volkswagen wil de circa 85.000 auto's repareren. De rechter vindt echter dat de automaker ook een plan B moet hebben, maar vooral dat Volkswagen haast moet maken. Volgens de rechter valt het niet te tolereren dat de auto's nog altijd op de weg rijden, terwijl ze niet aan de juiste voorwaarden voldoen.
Eerder oplossingen die Volkswagen aandroeg om de auto's te repareren werden door de toezichthoudende instanties afgekeurd. Voor 24 oktober moet Volkswagen met een nieuw plan van aanpak komen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!