Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Volkswagen stopt met productie Kever

14-09-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Kever auto beetle 930x520
Automaker Volkswagen gaat stoppen met de productie van de Beetle, die in Nederland bekendstaat als de Kever. De laatste auto van het iconische model, dat overigens meermaals een facelift kreeg in de voorbije decennia, zal in juli volgend jaar in Mexico van de band rollen.
Volgens het bedrijf is de vraag naar het model tanende, ook omdat steeds meer klanten vragen naar sportieve terreinwagens, zogeheten SUV's. Verder maakt Volkswagen werk van het versimpelen en verkleinen van de productie. Momenteel telt het bedrijf meer dan driehonderd verschillende voertuigen, van motorfietsen tot vrachtwagens en personenauto's.

Jaren zestig

De Beetle kent zijn oorsprong diep in de vorige eeuw. In de jaren zestig was het model dusdanig populair, onder meer in de VS, dat Volkswagen zijn eerste fabriek op Amerikaanse bodem realiseerde, puur voor de productie van het wagentje.

Hard gelag

Volkswagen zelf is zich ervan bewust dat het stoppen van de productie hier en daar emoties zal oproepen. Zeker voor de ,,toegewijde fans" zal de beslissing na drie generaties van de Beetle een hard gelag zijn.

Vervanger

Momenteel zijn er nog geen plannen voor een vervanger voor de auto. Eerder werd al wel gesproken over een elektrische variant van de Kever die in de pijplijn zou zitten. ANP

Meer over:

beetle, volkswagen, kever
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!