Kassa

Volkswagen roept elektrische auto's terug voor software-update

  •  
19-02-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1004 keer bekeken
  •  
volkswagen 1127
Alle verkochte elektrische auto's uit de nieuwe ID-serie van Volkswagen worden teruggehaald naar de garage. De serie kampt met geregeld haperende software en wordt nu voorzien van een update die niet via internet gedaan kan worden. Dat meldt het FD. De auto's zijn sinds september vorig jaar beschikbaar. Toen was de lancering al uitgesteld vanwege ook al softwareproblemen.
Het regent klachten over de navigatie, storingen met de elektronica, het gebruiksgemak en de actieradius van de wagen. Dat leidt in sommige gevallen tot onveilige situaties. De auto komt bijvoorbeeld stil te staan of richtingaanwijzers functioneren niet goed.

Veiligheid

De veiligheid is "niet in het geding", zegt een woordvoerder van Volkswagen. "De ID.3's zijn volledig functioneel, rijklaar en ze voldoen aan alle eisen die Volkswagen aan de veiligheid van zijn voertuigen stelt", aldus de woordvoerder. In 2020 zijn 56.500 ID.3's verkocht, waarvan opvallend veel in Nederland: 11.000.
Bron: FD/ANP

Meer over:

id3, volkswagen
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

RVol
RVol2 mrt. 2021 - 17:43

Dit is wel een onjuiste suggestieve kop hoor. Er is geen sprake van terughalen, maar een al voor de verkoop aangekondigde software update. Dus heel erg verwacht. Maar onveilig vind ik de ID.3 wel. Met name door de assist functies. Hij past de snelheid automatisch aan en dat klopt soms niet, rij je 100 op de randweg van Den Bosch en remt hij plots naar 80. Of je rijdt op een weg zonder middenstrepen en hij stuurt je naar het midden toe ivm de lane-assist. Soms gaat hij ook ineens 130 rijden terwijl je maar 100 mag. Je moet regelmatig corrigeren, heel vervelend, maar belangrijker, ook gevaarlijk. Het is wachten op het eerste slachtoffer. Je kunt overigens deze functies uitzetten, maar dat is wat omslachtig en je moet het telkens doen als je weer start... Gelukkig is het software, en dus aan te passen lijkt me. Maar, deze zaken zijn niet gecorrigeerd in de aangekondigde software update!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!