Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Voetbalclubs op de koffie

06-04-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4019688.jpg
De ruim 2600 voetbalverenigingen in Nederland laten in hun kantines vele euro's liggen door een verouderde methode van koffiezetten. Dat meldt koffieproducent Douwe Egberts op basis van een eigen onderzoek. Het zou gaan om een totaalbedrag van bijna 7 miljoen euro dat de penningmeesters in deze financieel zware tijden mislopen.
De huidige filterkoffie uit de kan zorgt volgens de rapportage voor een omzet van 63 miljoen bij alle voetbalclubs in Nederland. Met moderne apparatuur kan dat bedrag oplopen naar 70 miljoen.
Deze groei is volgens het onderzoek mogelijk doordat het assortiment breder en beter wordt, waardoor er nog meer koffie in de clubhuizen wordt gedronken. Voor een kopje cappuccino zou bijvoorbeeld ook 25 eurocent meer gevraagd kunnen worden. Met een ,,design koffievoorziening'' kan bovendien de hele dag door verse koffie worden geschonken, zo betoogt DE.
Penningmeesters worden door de koffiebrander van harte uitgenodigd om op een speciale website (verdienmeermetkoffie.nl) het rekenmodel voor hun eigen clubkas te bekijken.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!