Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Voetbalblad VI breekt met Voetbal International

21-01-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_voetbalinternational.jpg
De redactie van het voetbalmagazine VI verbreekt elke vorm van samenwerking met het RTL-programma Voetbal International. Dat meldt het AD dinsdag op zijn website. De krant baseert zich op een column van VI-hoofdredacteur Tom van Hulsen die woensdag verschijnt.
VI- een afkorting van Voetbal International- zou de kritiek zat zijn die tv-presentatoren Wilfred Genee, René van der Gijp en vooral Johan Derksen op het blad spuien. In zijn column schrijft Van Hulsen: ,,Als VI-redactie hebben wij steeds vaker de behoefte ons te distantiëren van uitlatingen die in het programma worden gedaan."
Kritiek ongepast
Van Hulsen vindt veel van die kritiek ongepast. Niet alleen als het zijn eigen blad betreft, maar ook opmerkingen aan het adres van voetballers, trainers, scheidsrechters en bestuurders. ,,Jarenlang konden die als satirisch worden bestempeld, maar dat is lang niet in alle gevallen meer vol te houden", aldus de hoofdredacteur.
Voetbal Insite
Johan Derksen - oud-hoofdredacteur van VI - heeft tegen het tijdschrift Quote gezegd dat het programma op RTL7 gewoon doorgaat, maar dan onder de naam Voetbal Insite. Zo heette het programma tot 2008. Voetbal Insite wordt ook de naam van een online platform over voetbal, waaraan Derksen gaat meewerken.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!