Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Voedselveiligheid niet in gevaar door TTIP'

02-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
voedsel1_930x520
Burgers hoeven zich geen zorgen te maken over aanpassing van de Europese standaarden. Dat benadrukten minister Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel en eurocommissaris Cecilia Malmström (Handel) maandag in reactie op gelekte stukken over de onderhandelingen over het handelsverdrag TTIP.
Minder strenge eisen
In de door Greenpeace naar buiten gebrachte stukken over het verdrag dat de Verenigde Staten en de Europese Unie proberen te smeden wordt onder meer gesproken over import van Amerikaanse goederen, die aan minder strenge eisen hoeven te voldoen dan soortgelijke producten in Europa. Volgens de milieuorganisatie dreigt dat ten koste te gaan van onder meer voedselveiligheid en het milieu.
Standaarden wordenniet aangetast
Volgens minister Ploumen is een van de randvoorwaarden die door het kabinet aan de onderhandelaars is meegegeven dat "onze standaarden op bijvoorbeeld het gebied van voedselveiligheid niet aangetast worden door TTIP". Malmström voegt daaraan toe dat EU-regels niet door het handelsverdrag afgezwakt zullen worden. "Als EU-regels al als gevolg van een verdrag veranderen, dan worden ze strenger." ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!