Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Voedselprijzen naar recordhoogte

05-01-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld-groot_55.jpg
De voedselprijzen in de wereld zijn in december tot een recordhoogte gestegen. Vooral graan, suiker en olie zijn duurder geworden. Dat heeft de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) woensdag bekendgemaakt.
De voedselprijzen bereikten daarmee het hoogste niveau sinds 2008. De FAO Food Price Index, die is gebaseerd op de gemiddelde prijzen van graan, vlees, suiker en oliezaden, kwam in december uit op 214,7 punten. In november stond de index nog op 206 punten.
Volgens de FAO kunnen de prijzen van maïs, tarwe en andere granen nog verder stijgen gezien de huidige weersomstandigheden. ,,We zijn bezorgd vanwege de onvoorspelbare situatie'', zei FAO-econoom Abdolreza Abbassian. ,,De voedselprijzen kunnen bijvoorbeeld nog veel verder stijgen als de droogte in Argentinië aanhoudt.''
Verder waarschuwde Abbassian dat de winterse omstandigheden op het noordelijk halfrond een bedreiging kunnen vormen voor tarwegewassen. De FAO-econoom denkt niet dat de hoge voedselprijzen zullen leiden tot massale rellen in arme landen zoals in 2008 het geval was.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!