Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Voedselprijzen dalen door overschotten

04-04-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
voedsel1_930x520
Voedselprijzen gaan keihard onderuit door de coronacrisis. Zuivelproducten als kaas dalen zelfs een kwart in prijs en ook frietaardappelen zijn niet te slijten, meldt De Telegraaf. Gevreesd wordt dat specialistische groenten en fruit die tot voor kort in de horeca en de supermarkt te verkrijgen zijn, geheel verdwijnen.
DCA-Markets, een analysebureau dat de prijzen vanaf de verwerkende industrie noteert, ziet de prijzen explosief dalen. "Het is een glijbaan", aldus prijzenanalist René in ’t Riet van DCA-Markets. Alleen de prijs van groente die nodig is voor dagelijkse maaltijden als kookaardappels en wortels blijven nog stabiel.

Flinke omzetdaling

GroentenFruit Huis, de belangenclub voor de groente- en fruittelers en -handelaars, vroegen vrijdag aan minister Carola Schouten (Landbouw) om noodmaatregelen. De omzetdaling van bedrijven in de groente- en fruithandel varieert van 40 tot 95 procent.
Bron: De Telegraaf
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!