Kassa

Voedselbankklant eet ongezond

04-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
145 keer bekeken
  •  
voedselbank 930 520 boodschappen
Voedselbankklanten eten ongezonder dan de gemiddelde Nederlander, zij eten te weinig groente, fruit, vis en vezels én te veel verzadigd vet. Dit blijkt uit woensdag gepubliceerd onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Klant afhankelijk van aanbod voedselpakket

Voedselbankklanten zijn wat betreft hun eten vooral afhankelijk van wat er wekelijks in het voedselpakket zit. De inhoud van deze pakketten is volledig afhankelijk van donaties van levensmiddelenbedrijven, supermarktketens en particulieren. De inhoud van de voedselpakketten voldoet niet aan de richtlijnen goede voeding, zo stelt het onderzoek. 
Onderzoeker Judith Neter van de afdeling Gezondheidswetenschappen: ,,Het is zorgwekkend dat mensen, die grotendeels afhankelijk zijn van een voedselpakket niet kunnen voldoen aan de richtlijnen voor een gezonde voeding en daarnaast ook nog eens ongezonder eten dan de gemiddelde Nederlander. Daardoor hebben zij een hoger risico op bijvoorbeeld overgewicht, diabetes en hart- en vaatziekten." ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

maria schellekens
maria schellekens7 okt. 2017 - 19:57

De voedselbank waar ik vrijwilliger ben heeft 3x per week erg veel groente en fruit. En inderdaad, je kunt maar beter een diepvries hebben omdat de meeste waren tegen de datum aan zitten. Daarom geven de supermarkten die, begrijpelijk, ook aan de voedselbanken. Maar er is nooit iets over de datum. Dan mag de voedselbank ze niet meer uitgeven. Zij zijn aan strikte regels gebonden.

gypsyjoy
gypsyjoy4 okt. 2017 - 19:11

Helemaal mee eens Gerard van Tol. 2015 alleenstaande ouders met een uitkering afschaffen en vervolgens het nodige vangnet kinderbijslag en niet situatie gebonden maken In 2016 de huurtoeslaggrens instellen. Ik heb een "sociale" huur van 710, een inkomen van 985 en een toeslag van 295.Hoge zorglasten ook nog.Ik heb een ziekte.. Intussen vindt de school dat ik 400 euro moet neerleggen voor een verplichte excursie naar Londen/Barcelona oid. Arme kinderen moeten op school blijven en mogen naar een (duur) klimbos. Tweedeling in de klas. Mijn puberkind schaamt zich kapot. De rest vd klas is al tig keer naar Londen/Barcelona ed geweest. De mijne niet. En mag dus ook niet vd school mee.Schaam u school Groevenbeek! Schaam u regering, de rijken gaan er goed op vooruit, de middengroep ook en de armlastige mens en diegene die net boven de toeslaggrens moet leven, heeft ook al geen leven meer Voor de dood. Mijn zoon werkt zich een slag in de rondte, krijgt geen hypotheek maar ook geen huurtoeslag. Hij is jong (24) en wil wat, maar kan niks anders dan werken. Geen geld om te leven. Ik ken werkelijk niemand die op Rutte heeft gestemd. Fraude uit angst voor Wilders misschien??? Vast en zeker! Die dure studie had ook niet gehoeven. Doe een rondje voedselbank en je ziet zelf wat er in die pakketten zit. Je kunt een extra vriezer aanschaffen en extra stroom dus ook want alles is over de datum of er tegenaan. Voor zuivel niet handig,en voor kip al helemaal niet.Groente, als je geluk hebt een zakje gesneden witte kool. Fruit? Nooit.De voedsel bank leert mensen eten weggooien is mijn ervaring. Ik ken iemand die elke week 5 pakken zoutarme bouillon blokjes krijgt......ja, wat moet je daarmee.

gerard van tol
gerard van tol4 okt. 2017 - 16:06

De regering van dit land, dat economisch zo geweldig gaat volgens diezelfde regering, zou zich de ogen uit de kop moeten schamen, dat zoiets als de voedselbank nodig is.

1 Reactie
gypsyjoy
gypsyjoy4 okt. 2017 - 19:12

zie bovenstaande!!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!