Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Voedselbank in problemen door klantenaanwas

27-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
voedselbank_06.jpg
Steeds meer mensen kloppen aan bij de voedselbanken. Het aantal huishoudens dat een beroep doet op noodhulp, is in een jaar tijd met 30 procent gestegen. De 149 voedselbanken kunnen de vraag echter niet aan. ,,Het lukt ze niet om dit groeiend aantal klanten van een volwaardig en gezond voedselpakket te voorzien'', liet Voedselbanken Nederland donderdag weten.
Noodhulp
Zo'n 35.000 huishoudens ontvangen wekelijks een voedselpakket. Dat komt overeen met 85.000 mensen die afhankelijk zijn van deze vorm van noodhulp. De voedselbanken zijn in gesprek met leveranciers om aan de groeiende behoefte te kunnen voldoen. Het streven is om voedsel dat anders zou worden verspild ,,op een structurele manier bij de voedselbanken te krijgen".
De gesprekken met de producenten en de winkelketens lopen goed, maar met de agrarische sector en de horeca is volgens Voedselbanken Nederland is nog veel vooruitgang te boeken. Als de gesprekken succesvol zijn, kan het nog wel 2 tot 3 jaar duren voordat ze ook leiden tot een structurele toevoer van voldoende goede voeding, aldus Voedselbanken Nederland.
Vrijwilligers
Het aantal vrijwilligers dat zich inzet voor de voedselbanken stijgt. Er zijn nu 8300 mensen actief, tegen vorig jaar 6500. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!