Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Voedsel relatief goedkoop in Nederland

15-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
gezond-eten-930x520
Voedsel is in Nederland relatief goedkoop. De prijzen liggen zo'n 2 procent lager dan gemiddeld in de Europese Unie, terwijl consumenten in alle ons omringende landen juist duurder uit zijn. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en Eurostat.
Relatief prijzig
Vooral aan graanproducten en zuivel zijn Nederlanders minder kwijt dan veel andere Europeanen, respectievelijk 10 en 7 procent. Vlees daarentegen is hier 11 procent duurder dan gemiddeld in de EU. Ook alcohol en tabak zijn in Nederland relatief prijzig.
Polen voorloper
Vooral in het zuiden en oosten van Europa is eten en drinken nog goedkoper dan in Nederland. Polen spant de kroon met prijzen die 37 procent lager liggen dan het EU-moyenne. Denen daarentegen zijn het duurst uit. Zij rekenen in de winkel 45 procent meer af dan gemiddeld voor voedingsmiddelen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

gerardvantol
gerardvantol15 jun. 2016 - 13:39

Zal wel weer een aanzetje zijn om allerlei belastingen te verhogen. Deze regering is er immers op uit om met alles het duurste en kwalitatief minste land te worden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!