Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 26 september om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Vodafone Nederland verliest mobiele klanten

4 feb 2016
  •  
leestijd 1 minuten
vodafone930x520
Vodafone heeft het aantal klanten voor mobiele telefonie in Nederland afgelopen kwartaal met 2,2 procent zien dalen tot een kleine 5,1 miljoen. De omzet bleef desondanks op peil met 439 miljoen euro, vooral dankzij groeiende inkomsten uit vaste telefonie, internet en televisie. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.
Mogelijke fusie
Eerder deze week liet het Britse telecomconcern weten dat het opnieuw praat met branchegenoot Liberty Global, het moederbedrijf van kabelmaatschappij Ziggo, over een combinatie van de Nederlandse activiteiten. Samen zouden Vodafone en Ziggo een compleet pakket aan televisie- en telecomdiensten kunnen aanbieden, zonder afhankelijk te zijn van de netwerken van andere partijen als KPN.
Teruglopende opbrengsten
Wereldwijd zag Vodafone de opbrengsten afgelopen kwartaal met 5,5 procent teruglopen tot 10,3 miljard pond (13,5 miljard euro). Zonder nadelige wisselkoerseffecten zou de omzet met 2,6 procent zijn toegenomen. ANP

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!